vernepliktsutvalget.no

Hva skjer når jeg bytter strømleverandør?

Vannkraft

Som en kunnskapsrik og samvittighetsfull forbruker vil du vite litt mer om prosessen med å bytte energileverandør før du tar beslutningen. Hva skjer etterpå? Når er den beste tiden å bytte strømleverandør? Og hvor lang tid tar det å bytte energileverandør?

Hvorfor bør du vurdere å bytte strømleverandør?

Den vanligste grunnen til å bytte energileverandør er når du flytter inn i en ny bolig. Men det er egentlig bare toppen av isfjellet, og i virkeligheten er det mange grunner til at du kanskje tenker på å bytte til en ny elforhandler. For eksempel kan du være interessert i

  • sparer penger,
  • sol-elektrisitetsrabatter,
  • få strøm fra mer bærekraftige kilder, eller
  • får bedre kundeservice.

Hvor lang tid tar det meg å bytte energileverandører?

Effektivitet er navnet på spillet i den moderne næringslivet, og som et resultat tillater mange elforhandlere over hele Norge at kundene kan bytte energileverandører gjennom onlineportaler. Dette eliminerer mye tidskrevende papirarbeid og applikasjoner som du tidligere måtte navigere via e-post / telefon.

Som en generell tommelfingerregel kan det ta opptil 4 uker å bytte energileverandører. Hvorfor tar det så lang tid? Vel, distributører leser bare strømmåleren hver måned, så denne tidsrammen er nødvendig for at den nye forhandleren skal kunne få en nøyaktig avlesning før de begynner å fakturere deg.

Tålmodighet er en dyd, men hvis du virkelig ikke kan vente så lenge, er det noen ganger mulig å bytte leverandører umiddelbart. For å gjøre dette må du søke om spesiell måleravlesning på en bestemt dato godkjent av forhandleren din. Vær imidlertid oppmerksom på at tilleggsavgifter kan gjelde hvis du bestemmer deg for å gå denne ruten – ta kontakt med din nye leverandør for mer informasjon.

Når er det riktig tidspunkt å bytte energileverandører?

Avhengig av arrangementet du har med din eksisterende strømleverandør, kan du pådra deg et termineringsgebyr for å kansellere kontrakten din tidlig. Hvis du er utsatt for slike avtalebrudd, må du avveie fordelene med besparelsene på strømregningen din i forhold til kostnadene ved å avslutte kontrakten for tidlig. I noen tilfeller kan du spare mer penger ved å vente til kontrakten din slutter.

 

Føler litt mer trygg på leverandør bytte? Flott. Ta en titt på vårt sammenligningsverktøy for å finne ut hvor mye penger du kan spare ved å bytte strømleverandør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *